Udgivet man d. 25. mar 2019, kl. 12:25

Godt 80 personer havde valgt at deltage i Islebjergs Kirkes Weekendhøjskole, der fandt sted i weekenden 22. - 24. marts. Temaet i år var "Herfra min verden går" - om danskhed med indblik, udblik og tilbageblik i anledning af 800 års jubilæet for Dannebrog i 2019. Fredag aften kunne deltagerne høre et foredrag af forfatter Pia Fris Laneth (foto), der fortalte sin familiekrønike, der samtidig var et tilbageblik på 150 års danmarkshistorie. Lørdag blev kirkens rolle i danmarkshistorien belyst ved teolog og professor emeritus Martin Schwartz Lausten. Senere samme dag var der foredrag ved sociolog og journalist, Aydin Soei, der fortalte om nutidens Danmark, der bliver stadig mere delt og multietnisk. Dagens sidste foredrag var ved professor og leder af Center for Velfærdsstatsforskning ved Syddansk Universitet, Jørn Henrik Petersen, der fortalte om den kristne kulturarv. Musik og sang var der også til dette års Weekendhøjskole, hvor koret "Med på noderne" gav en lille koncert, og søndagens foredrag, der afsluttede Weekendhøjskolen, blev holdt af sanger og foredragsholder,Jeannet Ulrikkeholm, der fortalte, spillede og sang om gamle danske viser og sange. Alt i alt var det en meget vellykket Weekendhøjskole, hvor både stemningen var høj og det gamle dannebrog vajede højt mod himlen.
Lidt stemningsbilleder fra Weekendhøjskolen 2019 kan ses her.